Unelmoitko uudesta ammatista koiran kanssa? 

Koulutuksen tavoitteena on kouluttaa koiran ohjaajalle perusvalmiudet hajuerotteluun koulutusmenetelmänä ja työvälineenä erilaisiin etsintätehtäviin.

Hajuerottelumenetelmällä koulutettua koiraa voidaan hyödyntää monissa erilaisissa etsintätehtävissä. Kurssilla jokainen koiranohjaaja valitsee ja hankkii itse oman harjoitushajunsa. Etsittävä haju voi olla suoraan jokin työhaju, tai harjoitushaju, jolla opetetaan ohjaajalle koulutusmenetelmä ja koiralle hajuerottelutaito. Kurssilla harjoitellaan yksi koira kerrallaan. Koulutus perustuu operanttiin ehdollistumiseen ja positiiviseen vahvistamiseen.

Koulutus sisältää seitsemän viikonlopun (la-su) mittaista lähijaksoa sekä etäopetusta lähipäivien välillä. Etäpäivinä kurssilaiset harjoittelevat itsenäisesti, videoivat treenejä ja saavat kouluttajilta apua harjoituksiinsa videoidensa avulla.

Lähijaksot pidetään Helsingissä Viikissä Wise Nosen toimitilassa.

Koulutuksen hinta 1500e.

Ilmoittautumiset niina.siljander@wisenose.fi. Kirjoita pieni esittely itsestäsi ja koirastasi. Ilmoittautuminen on sitova.

Kurssimaksu on 1500 euroa (alv 0%), joka voidaan maksaa erissä.

Kurssi järjestetään, mikäli osallistuneita on vähintään kuusi.

 

KOULUTTAJAT :

Niina Siljander valmistui vuonna 2013 WinNovan hajukoirakoulutuksesta. Pian sen jälkeen vaihtui 12 vuoden laborantin ammatti yrittäjyyteen. Niina on nyt kolme vuotta työskennellyt homekoirayrittäjänä toiminimellä Home-Etsivä, ja on lisäksi pitänyt hajuerottelukursseja.

Parikymmentä vuotta sitten, vuonna 1995, Niina hankki ensimmäisen hoffinsa. Niina on kouluttautunut useiden eri lajien koulutusohjaajaksi ja harrastanut hoffiensa kanssa monipuolisesti, kilpaillut tokossa, pk -haussa ja agilityssa. Kahdella ensimmäisellä hoffilla on tittelit FIN TVA HK3. Tällähetkellä Niinan kolmas hoffi 6-vuotias Nex, sekä 2 -vuotias sileäkarvainen kettuterrieriuros Bono, toimivat molemmat homekoirina.

Anna Loimaranta suoritti Suomen Kennelliiton tottelevaisuuskoulutusohjaajakurssin vuonna 2002 ja jatkoi kouluttamisen opiskelua Koirakoulu Vision kouluttajakoulutuksessa (vaiheet 1–3) ja Trainer’s Choicen operantin ehdollistumisen työpajoissa (1–4). Vuonna 2013 Anna suoritti hajukoiraohjaaja koulutuksen Länsirannikon koulutus Oy Winnovassa.

Anna on ollut mukana Vapaaehtoisen palastuspalvelun pelastuskoiratoiminnassa ja kouluttanut koirilleen henkilöhakua maastossa ja raunioilla sekä jäljestystä ja tunnistusetsintää. Kokemusta ihmisten ohjaamisesta Anna on saanut pitämällä koulutuksia useissa eri koirayhdistyksissä ja Taikamon koirakoulussa. Tällä hetkellä Anna toimii yrittäjänä Koirakoulu Vainuvoimassa.

Niina ja Anna ovat molemmat Suomen Hajuerottelu ry Wise Nosen perustajajäseniä. He ovat mukana sekä omien koiriensa kanssa että kouluttajien roolissa toteuttamassa tutkimusta, jossa selvitetään, pystyvätkö erikoiskoulutetut hajutunnistuskoirat löytämään ja ilmaisemaan luotettavasti niille opetetun sairauden hajun. Tutkimus toteutetaan yhteistyössä Suomen

Hajuerotteluyhdistys ry Wise Nosen, Helsingin yliopiston kliinisen hevos- ja pieneläinlääketieteen osaston ja Yliopistollisen eläinsairaalan, HUS syöpäklinikan ja Itä-Suomen yliopiston Farmasian laitoksen kanssa.