Hajuerottelun perusteet/alkeet kurssi hajutyöskentelystä kiinnostuneille.

Keskiviikko iltaisin klo 18–20, 5.4. – 26.4.2023

Kurssi järjestetään, jos osallistujia on vähintään neljä.

Kurssilla käydään läpi asioita, jotka tulisi ottaa huomioon, kun koulutetaan koiraa hajutyöskentelyyn. Alkukoulutus menetelmineen sekä hajujen käsittelyyn liittyvät asiat ovat samanlaisia riippumatta millaiseen tehtävään koiraa koulutetaan. Tule tutustumaan hajuerottelun ihmeelliseen maailmaan!

Koulutus koostuu neljästä harjoitus kerrasta

Kurssille otetaan maksimissaan 6 osallistujaa.  

Osallistuja vastaa itse opetettavasta hajuista ja muista välineistä.

Kurssille voi osallistua kaiken ikäisten koirien kanssa, jotka ovat kiinnostuneita makupaloista tai lelupalkasta.

Kurssi järjestetään Wise Nosen koulutuskeskuksessa osoitteessa Koetilantie 1, 00790 Helsinki (Viikki)

Hinta: 195 € ja jäsenille 170 € 

Ilmoittautumiset: info@wisenose.fi

Luento 4.3. Homekoiratoiminta ja käytännön työskentely kohteissa

Pitkän linjan koiranohjaaja ja homekoiratutkimuksia toteuttava Keijo Kodis luennoi Wise Nosen tiloissa lauantaina 4.3.2023 klo 12-14.
Luennolla kuulet lisää homekoiratoiminnasta ja käytännön työskentelystä, koulutustarkastuksista, tapausesimerkeistä ja lopussa on aikaa osallistujien kysymyksille.

Luento järjestetään Helsingin yliopiston tiloissa, mutta kokoonnumme ensin klo 11.50 Wise Nosen koulutuskeskuksessa osoitteessa Koetilantie 1, 00790 Helsinki (Viikki) ja siirrymme siitä yhdessä kolmen minuutin kävelymatkan päähän yliopistolle. Luentoon ei ole etäosallistumismahdollisuutta.

Hinta: 20 euroa ja Wise Nose jäsenille 15 euroa.

Ilmoittautumiset 27.2.2023 mennessä: info@wisenose.fi

Koiranohjaaja Keijo Kodis: ”Minulla on yli kolmenkymmenen vuoden kokemus koiranohjaajien sekä virkakoirien kouluttamisesta puolustusvoimien sotakoirien koulutuskeskuksesta Niinisalossa, jossa työskentelin kouluttajana ja osastonjohtajana. Keskityimme erikoisetsintäkoirien osalta erityisesti ase- ja räjähdysaine-etsintä- (AES, arms explosives-searching dog) sekä huumekoirien kouluttamiseen.
Aktiivipalvelukseni jälkeen vuonna 2004 perustin yritykseni muutaman homekoirakoulutuksen pioneeritoiminnan Suomessa aloittaneen reservikoiranohjaajan innoittamana. Työssäni apuna toimivat saksanpaimenkoirat Sissi ja vielä koulutusvaiheessa oleva Hari. Koulutan koirat itse. Olen myös toiminut opettajana Winnovan järjestämillä hajuerottelukursseilla vuodesta 2010 lähtien. Kursseilta valmistui muun muassa lude-, kaukolämpövuoto-, malmi-, kuusenjuurikääpä-, tryffeli-, sairaalabakteeri-, hukkakaura, home- ja hypokoiria.”

2 luentoa koiran ruokinnasta

Wise Nose järjestää kaksi luentoa koiran ravinnosta. Voit osallistua yhteen luentoon tai molempiin. Luennot pidetään hybridinä eli osallistuminen sekä livenä että virtuaalisesti zoomin kautta on mahdollista. Lue lisää ja ilmoittaudu pian!

1. Lauantaina 11.2.2023 klo 13-15: Mitä koira tarvitsee ravinnostaan ja saako se sitä? Miten päästään selvyyteen siitä, mitä koiranruokapakkauksissa sanotaan?

2. Lauantaina 11.3.2023 klo 13-15: Tutkimustietoa koiran ravinnon ja terveyden yhteyksistä.

Luennot pitää eläinlääkäri, tutkija, DogRisk tutkimusryhmän johtaja Anna Hielm-Björkman. Luentojen materiaali on englanniksi, mutta luennot pidetään suomeksi.

Luennot järjestetään Helsingin yliopiston tiloissa, mutta kokoonnumme ensin klo 12.50 Wise Nosen koulutuskeskuksessa osoitteessa Koetilantie 1, 00790 Helsinki (Viikki) ja siirrymme siitä yhdessä kolmen minuutin kävelymatkan päähän yliopistolle.

Hinta: 20 euroa ja jäsenille 15 euroa/ yksi luento.

Ilmoittautumiset luentoa edeltävään keskiviikkoon mennessä: info@wisenose.fi

Kerro ilmoittautuessasi mihin luentoon osallistut ja osallistutko livenä vai virtuaalisesti zoomin kautta.