Hajuerottelun perusteita -kurssi hajutyöskentelystä kiinnostuneille.

Keskiviikko iltaisin klo 18-20

9,16,23.2 ja 2.3.2022

Kurssi järjestetään, jos osallistujia on vähintään neljä.

Kurssilla käydään läpi asioita ja yksityiskohtia, jotka tulisi ottaa huomioon, kun koulutetaan koiraa hajutyöskentelyyn. Esimerkkinä harjoituksen kesto, palkkion ajoitus, laatu, suunta, määrä sekä hajujen laatu, voimakkuus, kontaminaatio yms. Alkukoulutus menetelmineen sekä hajujen käsittelyyn liittyvät asiat ovat samanlaisia riippumatta millaiseen tehtävään koiraa koulutetaan. Onnistunut lopputulos edellyttää, että nämä asiat ovat kouluttajalle selviä alusta saakka koko koulutuksen ajan.

Kurssille voi osallistua kaiken ikäisten koirien kanssa, jotka ovat kiinnostuneita makupaloista.

Kurssi järjestetään Wise Nosen koulutuskeskuksessa osoitteessa Ruskatie 1, 02970 Espoo (Kalajärvi)

Hinta:  250€ (sis. Alv) ja jäsenille 225€ (sis. Alv)

Ilmoittautumiset: info@wisenose.f

Kurssin tavoitteena on kouluttaa koiranohjaajalle mahdollisimman hyvät perusvalmiudet hajutyöskentelyyn.

Koulutus koostuu neljästä harjoitus kerrasta, joiden aikana vuorottelevat teoria opetus sekä käytännön harjoittelu koiran kanssa. Kurssin aikana koiralle opetetaan etsittävä haju sekä kyseiseen työhön soveltuva ilmaisukäytös, jonka avulla koira ilmaisee löytäneensä etsittävän hajun.

Hajuerottelu menetelmällä koulutettua koiraa voidaan hyödyntää hyvin monenlaisissa etsintätehtävissä.

Kurssin sisältö lyhyesti:

Operantin ehdollistamisen perusteet

Erottelumenetelmän perusteet

Hajuerottelu – sovelluksen opettaminen

Kurssille otetaan maksimissaan 6 osallistujaa.  

Osallistuja vastaa itse opetettavasta hajuista ja muista välineistä.

Pääkouluttajasta:

Tommy Wirén on eläinkoulutuksen pitkän linjan ammattilainen. Hän on työskennellyt eläintenkoulutuksen parissa lähes kolmenkymmenen vuoden ajan eläintenkouluttajana, konsulttina sekä valmentajana. 

Hänellä on mm. eläintenkouluttajan ammattitutkinnon arviointioikeudet. Tommy on opettanut hajutyöskentelyä Länsirannikon koulutus Oy Winnovassa vuosina 2011–2018 sekä toiminut samalla yhteistyössä eri viranomaistahojen kanssa. Lisäksi hän on vuonna 2015 perustetun TrainingMill Oy:n perustaja ja hallituksen puheenjohtaja

Koronakoiratoimintaa hän on vetänyt vuodesta 2020 ja toiminut Wise Nose – Suomen hajuerottelu Ry:n pääkouluttajana siitä alkaen. Vuoden 2021 aikana hän on työstänyt myös Nelosen ohjelmistossa vuonna 2022 ilmestyvää uutta Koti koiralle -ohjelmaa. 

Ammattitaitoaan Tommy kehittää ja pitää yllä osallistumalla kansainvälisiin seminaareihin, tapaamalla yhteistyötahojaan eri puolilta maailmaa sekä harjoittelemalla kouluttamista eri eläinlajeilla.

Tommy on keskittynyt erityisesti eläinalan ammattilaisten, erilaisten työkoirien ja avustajakoirien koulutukseen. Hänen erityisosaamisalueitansa ovat koirien koulutuksen lisäksi villieläinten koulutus (merkittävä yhteistyötaho Suomessa on ollut mm. Korkeasaaren eläintarha), ihmisten valmentaminen, luennointi ja koulutustekniikan workshopit esim. kanakurssit. 

Häneltä on ilmestynyt yhteistyössä Päivi Romppaisen kanssa teokset Onnistu koirasi koulutuksessa (2013) ja Hienosti hihnassa (2014). Tommy on tuttu myös Ylen tv-sarjoista Koiralle koti (2009), Hienosti hihnassa (2010) sekä Nelosen Koti koiralle (2022)